Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αν. Ξανθός: Στο β΄ 15νθήμερο του Απριλίου η πληρωμή των εφημεριών

Αν. Ξανθός: Στο β΄ 15νθήμερο του Απριλίου η πληρωμή των εφημεριών

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, αναμένεται η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων όσον αφορά στις εφημερίες, καθώς παρά το γεγονός της έκδοσης της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, υπάρχουν γραφειοκρατικά πρβλήματα που έχουν μπλοκάρει το ζήτημα. Έτσι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για πρόσθετες αμοιβές και εφημερίες



Δημοσιεύθηκε σήμερα το ΦΕΚ με την πολυσυζητημένη απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, (Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την πληρωμή της ειδικής επιχορήγησης του άρθρου 12 παρ. 1 του Ν. 4316/2014 (ΦΕΚ 270 Α΄) με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία καταβολής των πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία καθώς και εφημεριών γιατρών ΕΣΥ, ΠΕΔΥ και ΕΚΑΒ από το 2012 έως και το Δεκέμβριο του 2014 και καθορίζεται νέα διαδικασία για την καταβολή τους το 2015.

Λεπτομέρειες για την απόφαση σε νεώτερο σημείωμα.
Δείτε την απόφαση εδώ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σε αναβρασμό η υγεία! Σε απεργιακή ετοιμότητα και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία

Της Έλενας Μπρέγιαννη

Σε αναβρασμό η υγεία! Σε απεργιακή ετοιμότητα και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομείαΜετά τους γιατρούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις, συλλαλητήρια αλλά και πανελλαδική σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων στις 2 Απριλίου .
Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η καταβολή των οφειλομένων νυχτερινών αργιών των ετών 2012, 2013, 2014 δεν είναι εξασφαλισμένη.

Επανάληψη του αιτήματος συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας με βάση το Διεκδικητικό Πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 18/03/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 107
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Κύριε Υπουργέ,
Αναμένοντας την συνάντηση που ζητήσαμε εγγράφως από 3/3/2015 και ακόμη δεν ανταποκριθήκατε, σας καταθέτουμε το Διεκδικητικό μας πλαίσιο, σύμφωνα με την Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου 13/03/2015. Αιτήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ την εφαρμογή του εφετινού ψηφισθέντος προϋπολογισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εξαιτίας αυτού δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις ανάκτησης του Δημόσιου και κοινωνικού

Απαντήσεις του Αν. Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου στα αιτήματα που έθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στην συνάντηση στις 12-03-2015

ΑΘΗΝΑ 16/03/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 79
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 12/03/2015 η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ. Αναπτύξαμε τα αιτήματα που περιγράφονται στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ και σας ενημερώνουμε για τις απαντήσεις.
Από τις απαντήσεις του Υπουργού διαπιστώνουμε ότι τα οξυμένα προβλήματα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους θα εξακολουθήσουν να υφίστανται.
Κύριε Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και ταυτόχρονα υπέστησαν μεγάλες μειώσεις στις αμοιβές τους, από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές της τελευταίας πενταετίας.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Ένα χρόνο ακόμη σπουδών (για ειδικότητα) στα τμήματα Νοσηλευτικής

Το επιπλέον έτος σπουδών θα γίνεται στα νοσοκομεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα επιπλέον χρόνο σπουδών για ειδικότητα θα κάνουν οι φοιτητές των Νοσηλευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με σχετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής.

Πως θα αλλάξει ο υπουργός Υγείας τους Διοικητές των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν!


Πως θα αλλάξει ο υπουργός Υγείας τους Διοικητές των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν!


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Συνεχίζεται το «όχι» των γαλαζοπράσινων διοικητών νοσοκομείων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Ο πονοκέφαλος για τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχει περάσει καθώς ενώ θέλει να αλλάξει διοικήσεις στα νοσοκομεία, αυτό δεν είναι εφικτό καθώς οι σημερινοί διοικητές που διορίσθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μην παραιτούνται.
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ελάχιστοι έχουν δώσει τις παρατήσεις τους και παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου αντικατασταθούν.

14 τροπολογίες για την υγεία, στο σ/ν για την ανθρωπιστική κρίση

14 τροπολογίες για την υγεία, στο σ/ν για την ανθρωπιστική κρίση

 
Δεκατέσσερις συνολικά τροπολογίες οι οποίες αφορούν ζητήματα υγείας, επικουρικών γιατρών, τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ώστε να μπορούν να εφοδιάζονται με το αναγκαίο υλικό, κλπ, κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής στην Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και την πάταξη της διαφθοράς.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών Εκτύπωση



Υπογράφτηκε σήμερα 6-3-15 από τους κκ Κουρουμπλή και Βαρουφάκη η ΚΥΑ που αφορά στην καταβολή εφημεριών, νυκτερινών, Κυριακών και αργιών τόσο των παρελθόντων ετών (2012,13,14) όσο και εκείνων που πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα.

Μάλιστα με τη συγκεκριμένη απόφαση διευθετείται ο τρόπος καταβολής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ώστε, σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ο χρόνος καταβολής να περιοριστεί στον 1 μήνα με 40 μέρες.
Η ΚΥΑ θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε πως οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερα για την Υγεία από ότι οι Αμερικανοί!


Δείτε πως οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερα για την Υγεία από ότι οι Αμερικανοί!


Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Τι κι αν οι Έλληνες διανύουν την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο, Τι κι αν απολαμβάνουν περιορισμένης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
Παρ’ αυτά πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους από ότι οι Αμερικανοί, που επίσης δεν απολαμβάνουν τις πιο καλές υγειονομικές υπηρεσίες, ζουν όμως στην ισχυρότερη χώρα του πλανήτη.
Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής ασφαλιστικής επιστήμης του πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην πρόεδρος του

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος του ασθενή μέχρι τον Ιούνιο

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος του ασθενή μέχρι τον Ιούνιο

 
Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς. Αυτός είναι ο στόχος -και το όνειρο, θα λέγαμε- του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ωστόσο για να υλοποιηθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ενιαίο σύστημα πλήρους διασύνδεσης με όλους τους φορείς και τους οργανισμούς του υπουργείου Υγείας.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Και το διάστημα αυτό, μεταξύ όλων των άλλων υποχρεώσεών του, ο υπουργός Υγείας ασχολείται πολύ εντατικά με το project αυτό, ως μέγιστη προτεραιότητα. Μάλιστα το Σάββατο ο κ. Κουρουμπλής συμμετείχε σε 7ωρη συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι στις νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων



Οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Υγείας τα τέσσερα τελευταία Μνημονιακά έτη μειώθηκαν 60%.
Τα Νοσοκομεία αδυνατούσαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους να προμηθευτούν βασικά είδη και απαραίτητο υγειονομικό, φαρμακευτικό υλικό.

Επανειλημμένως η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των Νοσοκομείων εξαιτίας της ανεπαρκούς χρηματοδότησης.
Μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι ότι αναγκάζονται να αγοράσουν υγειονομικό υλικό σε ιδιωτικά φαρμακεία με δικά τους χρήματα για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.
Καταγγείλαμε την απελθούσα κυβέρνηση για τη νέα μείωση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων στο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους κατά 20%.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βολές Κουρουμπλή κατά Διοικητών Νοσοκομείων! Πότε θα διορίσει καινούριους


Σε μεγάλο αγκάθι αποδεικνύεται για τον υπουργό Υγείας η αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς οι περισσότεροι συνεχίζουν να αρνούνται να παραιτηθούν.

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη


Βολές Κουρουμπλή κατά Διοικητών Νοσοκομείων! Πότε θα διορίσει καινούριους
Τον εκνευρισμό του Παναγιώτη Κουρουμπλή προκαλεί η στάση των περισσοτέρων διοικητών νοσοκομείων της χώρας να μην παραιτηθούν από τη θέση τους, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό αποζημιώσεις από το δημόσιο. Ένα θέμα που είχε αναδείξει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το HealthReport.gr (πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
Ο υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής για πρώτη φορά σήμερα τοποθετήθηκε επίσημα στο θέμα με εκτενή του συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό Γκάζι» του Αθήνα 9,84.

Αυτοί είναι οι 21 νέοι επικεφαλής των ΥΠΕ

Αυτοί είναι οι 21 νέοι επικεφαλής των ΥΠΕ
  Νέα πρόσωπα τίθενται επικεφαλής των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, όπως ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, από το υπουργείο Υγείας.
Σε σύνολο 21 προσώπων, οι 5 είναι γυναίκες, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων είναι γιατροί και άνθρωποι που προέρχονται από τον ευρύτερο υγειονομικό χώρο, ενώ ένα πρόσωπο, συγκεκριμένα η κυρία Βαγενά Αγγελική υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, είναι νομικός,