Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Εξαίρεση Προνοιακών Μονάδων από την διαθεσιμότητα της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Ζ4

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση Προνοιακών Μονάδων από την διαθεσιμότητα της ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Ζ4

Στο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013 – 2016» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που κατατέθηκε στη ΒΟΥΛΗ και ψηφίστηκε προβλέπονται μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω της Κατάργησης Νομικών Προσώπων και Οργανικών Θέσεων.


Μάλιστα στην ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ζ 4 «Κατάργηση Ειδικοτήτων και Οργανικών Θέσεων» προβλέπεται από την έναρξη ισχύος του Νόμου οι καταργήσεις θέσεων προσωπικού οι οποίοι τίθονται σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ για ένα χρόνο και μετά την παρέλευσή του ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

Από την διάταξη αυτή στο αρχικό ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που κατατέθηκε στη ΒΟΥΛΗ εξαιρούνταν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα Νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις κλαδικές κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔΗΝ κατέστησε σαφές στους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας ότι οι απολύσεις, διαθεσιμότητες, μέσω καταργήσεων φορέων και οργανικών θέσεων στους Υγειονομικούς και Προνοιακούς Υπαλλήλους είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Το προσωπικό είναι ελλιπέστατο και αποδεκατίστηκε την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από το πάγωμα των προσλήψεων, την εργασιακή εφεδρεία και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας των δυσμενών μέτρων στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Στο Σχέδιο Νόμου προβλεπόταν η εξαίρεση των Νοσοκομείων από την συγκεκριμένη ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟ χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη από τον Υπουργό Εργασίας για την εξαίρεση των Προνοιακών Μονάδων.

Έγιναν συντονισμένες παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ προς τον Υπουργό Εργασίας και την Γενική Γραμματέα Πρόνοιας για τροποποίηση του Σχεδίου Νόμου και την εξαίρεση των Προνοιακών Μονάδων.

Οι δυναμικές παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αφού τελικά ψηφίστηκε στην ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ζ4 του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012) η εξαίρεση από τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ της συγκεκριμένης υποπαραγράφου και των υπαλλήλων των ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

Ακόμη και στην περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ οι ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχουν την εποπτεία των Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων, ΟΤΙ «ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ» σε περίπτωση καταργήσεων Οργανικών θέσεων υπηρετούντων υπαλλήλων.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου