Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κατάντια: Στην Τουρκία για αιμμοκάθαρση, νεφροπαθείς του Έβρου

Κατάντια: Στην Τουρκία για αιμμοκάθαρση, νεφροπαθείς του Έβρου  
Από το κακό στο χειρότερο οδεύει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στον Έβρο με νεφροπαθείς να μη μπορούν να βρουν θέση αιμοκάθαρσης σε καμία από τις δύο νοσοκομειακές μονάδες του Νομού, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. 
Σύμφωνα με το alexpolisonline, ο πρώτος ασθενής, κάτοικος του Βορείου Έβρου, αναγκάζεται τρεις φορές την εβδομάδα να μεταβαίνει στην Αδριανούπολη, ώστε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.... καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση ούτε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά ούτε και σε αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 40 νεφροπαθείς, φτάνοντας στα όρια των δυνατοτήτων του, με σημαντική υποστελέχωση και την παρουσία ενός και μοναδικού νεφρολόγου, ο οποίος είναι και διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Από την άλλη το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, παρότι τριτοβάθμιο και πανεπιστημιακό, φαίνεται να ξεπερνά τις δυνατότητές του και να μη μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για θέσεις αιμοκάθαρσης στον Νομό.
Εν τω μεταξύ, την υποστελέχωση της περιοχής του Έβρου αλλά και την υποστελέχωση πολλών αγροτικών ιατρείων στον Βόρειο Έβρο, επισημαίνει με επιστολή του στην 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου.
Την εν λόγω επιστολή μάλιστα προσυπογράφουν οι δήμαρχοι και των πέντε δήμων του νομού. Σε αυτήν, απαριθμούνται τα αγροτικά ιατρεία που υπολειτουργούν ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γηραιό πληθυσμό των περιοχών αυτών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστούν την ανάγκη στελέχωσης των ιατρείων επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου