Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κυριόπουλος: Απειλείται η βιωσιμότητα των μικρών νοσοκομείων με βάση τις διαγνώσεις

Κυριόπουλος: Απειλείται η βιωσιμότητα των μικρών νοσοκομείων με βάση τις διαγνώσεις 
Φόβους ότι τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν θα καταφέρουν να αντέξουν με το νέο σύστημα χρηματοδότησης βάσει των διαγνώσεων (σ.σ. το σχετικό το νομοσχέδιο συζητείται ήδη στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής) εκφράζει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ) Γιάννης Κυριόπουλος.
Ο πρώην κοσμήτορας της ΕΣΔΥ κ. Γιάννης Κυριόπουλος σημειώνει στο ygeia360.gr ότι «πρόκειται για ένα σύνθετο και πολύπλοκο σύστημα, για το οποίο απαιτείται φορέας παρακολούθησης και εφαρμογής.
Στις περισσότερες χώρες αυτός ο φορέας είναι δημοσίου χαρακτήρα. Η προσπάθεια έχει στόχο να καταστεί αποδοτική η κατανομή των πόρων και το πλέον διαδεδομένο σύστημα είναι το αγγλοσαξωνικό και ιδιαιτέρως, το αυστραλιανό».
Ο καθηγητής της ΕΣΔΥ υπογραμμίζει, τέλος, ότι «θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του συστήματος, επειδή εκκρεμεί το ζήτημα των ανασφάλιστων και της υποχρηματοδότησης. Τα μικρά νοοσκομεία της επαρχίας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν», επισημαίνει με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου