Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Στα άκρα η κόντρα Διοικητών- Κουρουμπλή: Στη δικαιοσύνη για να μην απολυθούν!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα άκρα η κόντρα Διοικητών- Κουρουμπλή: Στη δικαιοσύνη για να μην απολυθούν!Συνεχίζεται η υπόγεια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των «γαλαζοπράσινων» διοικητών των νοσοκομείων και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προχωρά στη σύνταξη νομοσχεδίου για την απομάκρυνση των παλαιών διοικητών από το ΕΣΥ χωρίς να λάβουν αποζημίωση, καθώς δεν παραιτούνται.

Από την πρώτη στιγμή πάντως που ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους, οι διοικητές με …γραμμή από τη Συγγρού, όπως είχε αποκαλύψει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το HealthReport.gr (πατήστε κλικ ΕΔΩ), είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν
χωρίς αποζημίωση διαμηνύοντας μάλιστα στην αριστερή κυβέρνηση πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Παρά τις υπόγειες πιέσεις που έγιναν από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι διοικητές νοσοκομείων αρνούνται και πάλι να παραιτηθούν. Μάλιστα στο άκουσμα πως ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει το σχετικό νόμο, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, οι περισσότεροι έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία για να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Και το ζήτημα είναι πως οι διοικητές εκτιμούν ότι θα δικαιωθούν καθώς η ιστορία έχει δείξει πως στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια δικαιώθηκαν εισπράττοντας μεγάλα ποσά. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί διοικητές που είχαν διορισθεί ως οι πρώτοι μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία το 2000 δια χειρός Αλέκου Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκαν με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2004, προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου