Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία – “Ζεσταίνουν μηχανές” οι εργαζόμενοι


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία -

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην Υγεία, μετά και την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κι ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.
«…η κυβέρνηση μεταφέρει εικονική πραγματικότητα. Παρ’ ότι δεσμεύεται στην εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 που προβλέπει περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώνουν ότι θα πάρουν μέτρα ανάτασης του ΕΣΥ. Ο λογαριασμός βέβαια θα σταλεί στους πολίτες» εκτιμούν οι εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνουν, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 8μηνο του 2015 βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό, γεγονός το οποίο σημαίνει πως για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου III, η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία δεν θα υπερβεί το 50% της προβλεπόμενης ετήσιας. Ήδη «σε πολλά νοσοκομεία οι κωδικοί των εγκεκριμένων προϋπολογισμών έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να προμηθευτούν υλικά ούτε με πίστωση», αναφέρει σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ. Τι σημαίνει αυτό; Αναστολή χειρουργείων, υποβάθμιση της ποιότητας του φαγητού των ασθενών, απουσία θέρμανσης στους θαλάμους νοσηλείας, απαντούν οι εργαζόμενοι.
«Πού είναι η Υπουργική Απόφαση Δωρεάν Υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων (πάνω από 2 εκατ.) που πολυδιαφήμισε ο νυν Υπουργός Υγείας; Πού είναι οι 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός 2 Απρίλη έξω από το Υπουργείο Υγείας;» ρωτάει η ΠΟΕΔΗΝ.
«Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εφαρμόσει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Ως εκ τούτου στις προγραμματικές δηλώσεις θα έχουμε για άλλη μία φορά ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που «τρώει τα σωθικά του ΕΣΥ» τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης» καταλήγει η Ομοσπονδία, εξηγώντας ότι τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

http://virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου