Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

“Καθηκοντολόγιο” για διευθυντές νοσοκομείων ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

«Καθηκοντολόγιο» για τους διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας των νοσοκομείων, οι οποίοι εκτελούν χρέη διοικητή, και τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών έχει συντάξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις σχετικές οδηγίες θα λάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό  και τον αναπληρωτή Παύλο Πολάκη.
 
Η συνάντηση αποφασίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ έως ότου γίνει η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν το τιμόνι των νοσοκομείων ΕΣΥ. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για μία θέση διοικητή νοσοκομείου λήγει στις 19 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από υποψηφίους. 
Ενδεικτικά στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής έως το βράδυ της Τετάρτης είχαν κατατεθεί μόλις οκτώ αιτήσεις για κάποια από τις 32 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων αρμοδιότητάς της. Πάντως, στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι ακόμα είναι νωρίς και ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψηφίους. 
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος του 2013 για την 1η ΥΠΕ Αττικής είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 500 άτομα. Συνολικά, οι θέσεις ανέρχονται σε 146 και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει μέχρι τρεις θέσεις, σε μία ή δύο ΥΠΕ. http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου