Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Για πού το έβαλαν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ;

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και το… μνημόνιο γι αυτό και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αποφάσισαν «όπου φύγει φύγει» πριν έρθουν τα χειρότερα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες εκμεταλλευόμενοι τη συνταξιοδότησή τους ενώ άλλοι επέλεξαν τον ιδιωτικό

τομέα για ένα κάπως πιο προσοδοφόρο μέλλον.
Έτσι οι ήδη κενές θέσεις στα νοσοκομεία αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο καθώς προσλήψεις δεν αναμένονται ούτε τον …επόμενο αιώνα.

Άλλωστε με σύμφωνα και με τις επίσημες επιταγές του μνημονίου οι προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να αναλογούν στο 1/5 των αποχωρήσεων. Στην πράξη όμως το 1/5 γίνεται μάλλον 1/10 καθώς όσοι αποχωρούν στην ουσία δεν αντικαθίστανται ποτέ.
Γι αυτό και σε κάθε θάλαμο με 35-40 ασθενείς αντιστοιχεί μόλις μία νοσηλεύτρια με τους συγγενείς να αναλαμβάνουν και ρόλο εργαζόμενου!

Είναι ενδεικτικό όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μόνο το μήνα Μάρτιο έφυγαν από τα νοσοκομεία 249 άτομα ενώ προλήψεις έγιναν μόνο 24 και αυτές πιθανώς είναι περιορισμένου χρόνου με συμβάσεις το πολύ ενός έτους.
Και το ζήτημα είναι με βάση και τους προγραμματισμούς του υπουργείου Υγείας ότι εντός του 2012 δεν αναμένονται άλλες προσλήψεις εκτός πολύ σπάνιων εξαιρέσεων και αυτές με ειδική υπουργική απόφαση.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο δε γίνονται και μετατάξεις εργαζομένων έστω και αν επρόκειτο για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.
Τι θα γίνει στο μέλλον; Άγνωσται αι βουλαί της τρόικας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου