Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έλλειψη χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία


ΑΘΗΝΑ 24/5/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 278


ΠΡΟΣ     ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

ΚΟΙΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
               

                Κύριε Υπουργέ,

                Οφείλετε άμεσα αν και υπηρεσιακός Υπουργός να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες του Υπουργείου και να δώσετε λύσεις καθ’ ότι τα προβλήματα των μονάδων που εποπτεύετε είναι εκρηκτικά.
                Πολλά Νοσοκομεία κινδυνεύουν να αναστείλουν την λειτουργία τους από την έλλειψη χρηματοδότησης. Βρίσκονται πολύ κάτω του ορίου ασφαλείας, αναβάλλουν χειρουργεία τακτικά και έκτακτα από την έλλειψη υλικών, έχουν ελλείψεις σε φάρμακα και οι προμηθευτές σταδιακά διακόπτουν την τροφοδοσία.

                Ακόμη και οι Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ) απειλούν με διακοπή των συνδέσεων λόγω συσσωρευμένων χρεών. Υπάρχει παντελής έλλειψη υγειονομικού, επιδεσμικού και μικροβιολογικού υλικού. 
                Οι παραλείψεις δεν είναι τυχαίες καθ’ ότι προσπαθείτε λογιστικά να προσεγγίσετε τους στόχους του Προϋπολογισμού περικόπτοντας τις δαπάνες. Φυσικά ούτε λόγος για είσπραξη των κλειστών ενοποιημένων Νοσηλείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που καταρρέουν.
                Εάν άμεσα δεν χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία θα δώσουμε κατεύθυνση στα Πρωτοβάθμια Σωματεία υποβολής μηνύσεων κατά των αρμοδίων για τους κινδύνους που διατρέχουν οι χρήστες των υπηρεσιών εξαιτίας των ελλείψεων των Νοσοκομείων.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου