Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας: Ετοιμάζουμε άλλου τύπου εφεδρεία

Σε λακωνικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον πρωθυπουργό που διήρκησε περίπου δύο ώρες. «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» αρκέστηκε να τονίσει ο υπουργός που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.


Ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι η εφαρμογή της εφεδρείας στο δημόσιο θα περιληφθεί στο πακέτο των μέτρων, προσθέτοντας όμως ότι θα είναι άλλου τύπου και δεν θα έχει καμία σχέση με τον τρόπο που εφαρμόστηκε το μέτρο της εφεδρείας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμα κλειδώσει ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. «Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αυτό το πακέτο και κοστολογούμε τα μέτρα», πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε ότι «θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Η προετοιμασία των επαφών Σαμαρά με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ απασχόλησε επίσης τους δύο άνδρες.

Ακόμη ερωτηθείς για το εάν ο κ. Σαμαράς θα θέσει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης και της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής στην Μέρκελ ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι όλα αυτά θα ξεκινήσουν όταν πρέπει και ότι θα γίνουν στην ώρα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου