Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Λυκουρέντζος προς την ΠΟΕΔΗΝ: «Μνημόνιο και ξερό ψωμί και στην Υγεία…»



Στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου στην υγεία επέμεινε στην σημερινή πρώτη συνάντηση (Τετάρτη 29/8) ο υπουργός Υγείας με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Λυκουρέντζος απέρριψε κάθε σκέψη για χρηματοδότηση και στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επέμεινε στην πολιτική των συγχωνεύσεων καταργήσεων νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα στη συνάντηση αρνήθηκε κάθε σκέψη για στελέχωση των μονάδων υγείας με προσωπικό με νέες προσλήψεις, ενώ εξέφρασε την «κατανόησή» του

για τα προβλήματα αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων χωρίς να δεσμεύεται για την άμεση καταβολή τους.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα αν πρώτα δεν καταφέρει η χώρα να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα και αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα.

Το «τσάι και η συμπάθεια» του υπουργού είναι προφανές ότι δεν αποτελούν απαντήσεις και η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη καλείται να αποφασίσει για τον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων στις μνημονιακές εμμονές της συγκυβέρνησης και του Υπ. Υγείας.

Αυτή την ώρα που το Δημόσιο σύστημα Υγείας κα υγειονομικής φροντίδας καταρρέει μόνο ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, από συνδικάτα, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία μπορούν να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Η ΠΟΕΔΗΝ αυτή την ώρα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση, να βάλει σαν στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην υγεία εγκαταλείποντας το ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου