Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης



ΑΘΗΝΑ 10/01/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1047
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αιτείται συνάντηση μαζί σας για να θέσει ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Οι εκδοθέντες Οργανισμοί των Νοσοκομείων που είναι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και συνυπογράφονται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνουν παρανομίες και παρατυπίες που πρέπει να διορθωθούν.
Προβλέπουν προβαδίζουσα κατηγορία την ΠΕ στην κατάληψη θέσεων ευθύνης των Νοσοκομείων αν και η υφιστάμενη Νομοθεσία Ν. 4024/2012 άρθρο 10 προβλέπει την ΠΕ ή ΤΕ κατηγορία.
Δεν εφαρμόζουν το Ν. 4024/2012 άρθρο 33 περί Εργασιακής Εφεδρείας αφού καταργούν κενές οργανικές θέσεις που όμως δεν εντάχθηκαν στην Εργασιακή Εφεδρεία.
Πετσοκόβουν Οργανικές Διευθύνσεις, Υποδιευθύνσεις και Τμήματα με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των Νοσοκομείων.
Προβλέπουν Προϊσταμένους Τμημάτων υπαλλήλους που προέρχονται από συγκεκριμένες ειδικότητες αποκλείοντας άλλες αν και ανήκουν στο ίδιο οργανικό τμήμα.
Η κατανομή των ειδικοτήτων ανά υπηρεσία δεν αντιστοιχεί στο Π.Δ. 87/1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων» και τους υφιστάμενους Νόμους.
Επίσης ζητάμε την επιβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού για εξαίρεση των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων από το θεσμό των Διαθεσιμοτήτων (Ν. 4093/2012).

Αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στη αίτημά μας καθ' ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου