Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στη Λάρισα στέλνει τους ασθενείς της Βοιωτίας ο Άδωνις

Σταματημό δεν έχουν τα «χτυπήματα» υποβάθμισης που δέχεται από την κυβέρνηση η Βοιωτία.
Στη Λάρισα στέλνει τους ασθενείς της Βοιωτίας ο ΆδωνιςΓια μία ακόμα φορά αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες της Βοιωτίας το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας το οποίο προβλέπει αλλαγές και στα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά το ΕΚΕΠΥ έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο το οποίο προβλέπει τρεις άξονες.

Ο πρώτος αφορά την κατά περίπτωση αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων ο δεύτερος άξονας την υποστήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από στρατιωτικά νοσοκομεία, και ο τρίτος άξονας που αφορά άμεσα τα δύο νοσοκομεία του νομού προβλέπει τη διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, προς νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα).
Όπως ήταν φυσικό όταν το σχέδιο είδε το φως της δημοσιότητας πυροδότησε έντονες αντιδράσεις αφού για σοβαρά περιστατικά στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί το νοσοκομείο της Λαμίας για να διακομιστεί ο ασθενής από τη Λιβαδειά στη Λάρισα χρειάζονται περίπου δυόμισι ώρες όταν για να φτάσει σε νοσοκομείο των Αθηνών απαιτείται περίπου μιάμιση.
Ηδη παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκανε χθες το πρωί για τα δύο νοσοκομεία ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς ο οποίος αναμένεται να καταθέσει και σχετική ερώτηση.
Έντονη επίσης ήταν η αντίδραση του δήμου Λεβαδέων που χαρακτηρίζει απαράδεκτη την εφαρμογή μια τέτοιας αλλαγής ενώ επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας απέστειλε ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής.
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη διακοπή ροής ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προς τα Νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα) και την κατεύθυνση των ασθενών σε Νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων ιατρικών-νοσηλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνσή τους.
Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται εν κρυπτώ, αλλά να προηγείται δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των κοινωνιών μέσα από τα όργανα που αυτές εκφράζονται», τονίζει ο κ. Παπαγγελής
Άμεσα αντέδρασε και η Θήβα. Γιατροί, πολίτες και δημοτική αρχή εξέφρασαν με κάθε τρόπο την διαφωνία τους με την επιχειρούμενη εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Υγείας.

 http://viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου