Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τι είπε ο Μ. Βορίδης για προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία και πώς θα διεκδικήσει τις οφειλές των Ασφ. Ταμείων για τον ΕΟΠΥΥ

Τι είπε ο Μ. Βορίδης για προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία και πώς θα διεκδικήσει τις οφειλές των Ασφ. Ταμείων για τον ΕΟΠΥΥ 
Την πρόσληψη 2.800 ατόμων στο χώρο της υγείας μέσα στο 2014, προετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος παράλληλα φαίνεται ότι θα διεκδικήσει από το υπ. Εργασίας τις οφειλές των Ταμείων πρός τον ΕΟΠΥΥ.
«Αν τα Ταμεία δεν δώσουν στον ΕΟΠΥΥ το σύνολο των χρημάτων που του αναλογεί, τότε ο ΕΟΠΥΥ θα έχει έλλειμμα. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα μεγάλο κυβερνητικό ζήτημα συνολικά, αλλά επιμερισμένα το θέμα ανήκει και στο υπουργείο Εργασίας, όχι μόνο στο υπ.Υγείας», δηλώνει ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα.

Ο κ. Μ. Βορίδης έχει την άποψη ότι ο κρατικός προυπολογισμός να επιδοτεί εκεί όπου υπάρχουν τρύπες. Τρύπες δεν υπάρχουν στο υπ. Υγείας. Ας δώσουν τα λεφτά στα Ταμεία για να μας τα δώσουν. Το να εισπράττονται χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία για την περίθαλψη και να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη άλλου είδους κενών της ασφάλισης δημιουργεί ένα εσωτερικό ζήτημα τακτοποιήσεως και καλό είναι την ώρα που βάζουμε σε τάξη τα δημόισα οικονομικά μας να τακτοποιήσουμε και αυτό».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μ. Βορίδης ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν προσλήψεις 200 ατόμων στο ΕΚΑΒ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Ο προγραμματισμός προσλήψεων μονίμου προσωπικού που αφορά την κάλυψη 2.800 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού για τις μονάδες ψυχικής υγείας.
Από αυτές, 700 θέσεις θα είναι νοσηλευτών, 200 πληρωμάτων ασθενοφόρων, 80 θέσεις φαρμακοποιών , 118 λοιππού νοσηλευτικού προωπικού., 370 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ για τους οποίους εκκρεμεί ήδη διαδικασία διορισμού.
Ο υπ. Υγείας δήλωσε ακόμα ότι η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα προχωρήσει και ήδη έχει ενσωματωθεί σε συγκεκριμένα νομοσχέδιο.
Τέλος σε ότι αφορά τη μείωση σε 15% του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ο κ. Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι υποχρεώσεις της χώρας θα εκπληρωθούν. «Από κει και πέρ, πάρα πολλλα ζητήματα έχουν τεχνικό χαρακτήρα και δεν έχιυν τη μορφή του «ναι» ή του «όχι». Η εκπλήρωση της υποχρέωσης της χώρας θα γίνει, αλλά σε όλα έχει σημασία η λεπτομέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου