Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Εργαζόμενοι: Το "Αττικό" νοσοκομείο καταρρέει

Εργαζόμενοι: Το "Αττικό" νοσοκομείο καταρρέει 
Στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα, εξοπλισμό και υλικά, οι οποίες οφείλονται στην υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου "Αττικόν" και δυσχεραίνουν τη ζωή τόσο των ασθενών, όσο και των εργαζομένων, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Μάλιστα ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιάννης Πλαταγιανάκος, είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι "το νοσοκομείο καταρρέει", εξαιτίας αυτών των ελλείψεων.

"Οι βάρδιες δεν βγαίνουν και καλούνται συνάδελφοι από την άλλη άκρη της Αθήνας μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Τα ωράρια δεν τηρούνται, οι άδειες δεν δίνονται, ενώ η διοίκηση χρωστάει χιλιάδες ρεπό και δεδουλευμένα", τόνισε ο κ. Πλαταγιανάκος.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του σωματείου, Μιχάλης Ρίζος, έθιξε το ζήτημα της συνεφημέρευσης, καθώς και της "τρομοκρατίας" εκ μέρους της διοίκησης η οποία "στρέφει τους ασθενείς ενάντια στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό". Δήλωσε επίσης ότι "ο προϋπολογισμός (σ.σ. του νοσοκομείου) έχει μειωθεί κατά 14 εκατ. ευρώ συγκριτικά με πέρυσι".
Όλοι οι εκπρόσωποι των γιατρών έθιξαν μια σειρά προβλημάτων όπως η μη συντήρηση των μηχανημάτων, η μεγάλη αναμονή μέχρι και 3 μήνες ακόμη και σε περιπτώσεις καρκινοπαθών, καθώς και υπερβολική πληρότητα που αγγίζει το ποσοστό του 130%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου