Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Εντολή Κουρουμπλή για μεταφορά του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γραφείων των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που υπεγράφη για 99 χρόνια.
Αυτό προέκυψε την Πέμπτη, μετά την συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτη Ευσταθίου και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός έδωσε οδηγία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γραφείων των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, διότι αφενός πρόκειται για δύο υπηρεσίες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους και αφετέρου το κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ πρέπει να απελευθερωθεί, καθόσον το Υπουργείο Υγείας θα καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης που υπεγράφη για 99 χρόνια.
Και άλλες συναντήσεις με φορείς
Εν συνεχεία ο Υπουργός συναντήθηκε με το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν διεξοδικά τον Υπουργό για τα αιτήματά τους, με καίρια την επείγουσα πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου και την ανάγκη άμεσης επανασύστασης της Επιτροπής Μεσογειακής Αναιμίας του ΚΕΣΥ. Ο Υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να μελετηθούν πλήρως τα αιτήματά της για την όσο το δυνατόν άμεση διευθέτησή τους.
Επίσης, ο Υπουργός συναντήθηκε με το ΔΣ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π). Οι εκπρόσωποί της, επεσήμαναν στον Υπουργό την ανάγκη θεσμοθέτησης της νοσηλευτικής ειδικότητας διάρκειας ενός έτους, ενώ παράλληλα εξέθεσαν την πρότασή τους για τη σύσταση ειδικού Νοσηλευτικού κλάδου. Ο Υπουργός από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι εν λόγω προτάσεις βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση αλλά με δεδομένο ότι τα αιτήματά τους εμπίπτουν άμεσα στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας, βεβαίωσε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου