Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βολές Κουρουμπλή κατά Διοικητών Νοσοκομείων! Πότε θα διορίσει καινούριους


Σε μεγάλο αγκάθι αποδεικνύεται για τον υπουργό Υγείας η αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς οι περισσότεροι συνεχίζουν να αρνούνται να παραιτηθούν.

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη


Βολές Κουρουμπλή κατά Διοικητών Νοσοκομείων! Πότε θα διορίσει καινούριους
Τον εκνευρισμό του Παναγιώτη Κουρουμπλή προκαλεί η στάση των περισσοτέρων διοικητών νοσοκομείων της χώρας να μην παραιτηθούν από τη θέση τους, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό αποζημιώσεις από το δημόσιο. Ένα θέμα που είχε αναδείξει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το HealthReport.gr (πατήστε ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
Ο υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής για πρώτη φορά σήμερα τοποθετήθηκε επίσημα στο θέμα με εκτενή του συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό Γκάζι» του Αθήνα 9,84.


Βολές Κουρουμπλή κατά Διοικητών Νοσοκομείων! Πότε θα διορίσει καινούριους
Ο υπουργός Υγείας καταφέρθηκε κατά των διοικητών που έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν αποχωρούν, ενώ δεν άφησε …απ έξω και τα πολιτικά κόμματα που το προηγούμενο διάστημα είχαν διορίσει πρόσωπα της αρεσκείας τους στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
«Έχουν ευθύνη τα πολιτικά Κόμματα που κυβέρνησαν και πρέπει να πάρουν θέση. Να μην ποιούν τον Πιλάτο διότι είναι πολιτικές ουσιαστικά οι θέσεις αυτές και γι΄αυτό οφείλουν να έχουν μία καθαρή τοποθέτηση γιατί μιλάμε για πολιτικό τυχοδιωκτισμό όταν προσπαθεί κάποιος να επωφεληθεί από τη συγκυρία και να διεκδικεί μετά χρήματα από ένα καθημαγμένο κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Αθήνα 9,84.
Πότε θα διοριστούν νέοι διοικητές
Πάντως το ζήτημα της αλλαγής των διοικήσεων έχει γίνει πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μελετώνται τρόποι για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα που υπάρχουν για την αντικατάσταση των διοικητών.
Με βάση το νόμο άλλωστε θα πρέπει αν απομακρυνθούν οι υπάρχοντες, να αντικατασταθούν από πρόσωπα που έχουν περάσει από αξιολόγηση και βρίσκονται στη λίστα με τους επιλαχόντες.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για να διευκολυνθούν νέοι διορισμοί οι οποίοι θα προκύψουν από ανοικτό διαγωνισμό και νέα αξιολόγηση. Όλα αυτά βέβαια στην περίπτωση που δεν παραιτηθούν τελικά οι διοικητές που έχουν διοριστεί από τη συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Πάντως ασκούνται πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο να μην διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι υπάρχοντες διοικητές και η υπόθεση να κλείσει ομαλά. Σενάριο βέβαια που δε θεωρείται πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου