Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πως θα αλλάξει ο υπουργός Υγείας τους Διοικητές των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν!


Πως θα αλλάξει ο υπουργός Υγείας τους Διοικητές των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν!


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Συνεχίζεται το «όχι» των γαλαζοπράσινων διοικητών νοσοκομείων που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Ο πονοκέφαλος για τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχει περάσει καθώς ενώ θέλει να αλλάξει διοικήσεις στα νοσοκομεία, αυτό δεν είναι εφικτό καθώς οι σημερινοί διοικητές που διορίσθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μην παραιτούνται.
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ελάχιστοι έχουν δώσει τις παρατήσεις τους και παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου αντικατασταθούν.

Βδομάδες τώρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μπορέσει να διορίσει άλλα νέα πρόσωπα, της αρεσκείας της νέας κυβέρνησης. Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο δεδομένου πως πρόσφατος νόμος απαγορεύει τους απ ευθείας διορισμούς και επιβάλει την αξιοποίηση των στελεχών που πέρασαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Όπερ σημαίνει πως και να απομακρυνθούν οι νυν διοικητές και υποδιοικητές, θα πρέπει να διορισθούν οι πρώτοι επιλαχόντες από τη λίστα που έχει καταρτισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ή να ανοίξει νέα διαδικασία προκήρυξης. Εκτός αυτού οι σημερινοί διοικητές προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας μεγάλες αποζημιώσεις.
(Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr).
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής προτίθεται να προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την τοποθέτηση νέων προσώπων στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μάλιστα εκτιμά πως σε περίπου δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουν τοποθετηθεί και νέα πρόσωπα.
Άγνωστο παραμένει εάν τελικά θα επιλεγεί η διαδικασία της προκήρυξης και υπό ποιες συνθήκες, την ώρα μάλιστα που δεκάδες νέα στελέχη της αγοράς περιμένουν με αγωνία να καταθέσουν τα χαρτιά τους με την ελπίδα πως θα προσληφθούν στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου