Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Καλά κρατεί το “δουλεμπόριο” της εργολαβίας στο ΕΣΥ



Τον 4ο μήνα απλήρωτης δουλειάς διανύουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα αυτοί και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της πείνας.

Η εταιρεία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» που τους έχει στη δούλεψή της, δεν έχει καταβάλλει ούτε το επίδομα αδείας, ενώ συστηματικά παρακρατεί τη νόμιμη προσαύξηση για τα νυχτερινά, τις Κυριακές και τις αργίες.

Το θέμα έθιξε επ’ ευκαιρία της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της @ης Υγειονομικής Περιφέρειας στις 3 Νοέμβρη, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ζητώντας από τη Διοίκηση να παρέμβει για την άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων δεδουλευμένων.

«Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους» σχολιάζουν οι συνδικαλιστές. Στηλιτεύουν, παράλληλα, την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων έως 24 μηνών, η οποία – όπως τονίζουν – συνεχίζει κι επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

«Απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια μπορεί να δώσει ο ενωμένος αγώνας μονίμων – επικουρικών – εργολαβικών» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, που καλεί τους εργολαβικούς εργαζόμενους ν’ απαιτήσουν να γίνουν μέλη στα σωματεία εργαζομένων και τους μόνιμους να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων τους, για «να συνεχισθούν και να δυναμώσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να φύγουν οι εργολάβοι, να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου