Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σε αποκλεισμό δρόμων προχωρά η Λιβαδειά για την κατάργηση του πανεπιστημίου

livadeia

Στο συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά» από δήμους που αντιδρούν στις καταργήσεις τριτοβάθμιων ιδρυμάτων από τις περιοχές τους. συμμετείχε τη Δευτέρα στη πλατεία Συντάγματος αντιπροσωπία από τη Λιβαδειά ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και εκπροσώπους κομμάτων.

Από τις επαφές που έγιναν φαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις που αφήνουν ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για την απόσυρση και την επανεξέταση του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει την συγχώνευση του πανεπιστημίου Λιβαδειάς στο Πάντειο

Χαρακτηριστικό της συζήτησης που έγινε με τον κ. Μεϊμαράκη είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κοινωνία υποφέρει από πολλά για να ταλαιπωρείται και από το σχέδιο «Αθηνά» αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως αν κλιμακωθούν οι αντιδράσεις δεν είναι απίθανο να εξεταστεί το ζήτημα εκ νέου.

Στη συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη που έγινε παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά συμμετείχαν ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, οι αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά και Γιώργος Μουλκιώτης, η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Πούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γιώργος Κουτσόπουλος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διεκδίκηση της παραμονής του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε χθες στο δημοτικό κατάστημα και αποφάσισε τον αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου στον κόμβο της οδού Δελφών, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 10:30 το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη απομάκρυνση του πανεπιστημιακού τμήματος από την πόλη της Λιβαδειάς.

Παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών για την αποτροπή της απομάκρυνσης του πανεπιστημίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μετά το πέρας του αποκλεισμού θα συνεδριάσει εκ νέου για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο δήμος Λεβαδέων θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και στις 11 το πρωί με αντικείμενο το συντονισμό ενεργειών για την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» και την εξεύρεση λύσεων για ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι τα πανεπιστημιακά τμήματα ή οι σχολές των οποίων μετακινούνται ή συγχωνεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου