Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στην υγεία θα απορροφηθούν 526 σχολικοί φύλακες ως βοηθοί θαλάμου

Στην υγεία θα απορροφηθούν 526 σχολικοί φύλακες ως βοηθοί θαλάμου  Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Την οριστική ανακοίνωση επανατοποθέτησης συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων από τους συνολικά 2.300 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκη Θα προηγηθούν οι τρίτεκνοι με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια όπως τα ορίζει ο νόμος, μονογονεικές οικογένειες κα κάποιοι με κριτήρια ενδιάμεσης αναπηρίας.


Οι σχολικοί φύλακες θα απορροφηθούν στο σύστημα υγείας ως βοηθοί θαλάμου στα νοσοκομεία σύμφωνα και με όσα ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή εκπομπή του ANT1 «Είναι 526 αιτήσεις, ένας στους 3 θα βρει δουλειά. Προηγούνται οι τρίτεκνοι με το γράμμα του νόμου. Έχουμε εντάξει μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τις ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας», είπε ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν.
«Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται» επισήμανε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Οι σχολικοί φύλακες τόνισε ο κ. Μητσοτάκης θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο. Αναφερόμενος στο μισθό τους, είπε ότι μαζί με τις υπερωρίες θα έρθουν στο ίδιο ποσό που έπαιρναν ως σχολικοί φύλακες χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την περιοχή όπου εργάζονταν.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει «Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.»

http://www.ygeia360.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου