Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μειώσεις έως 40% ετοιμάζουν με το νέο μισθολόγιο

Δραματικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζόμενων στο Δημόσιο ετοιμάζει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης μέσω του νέου μισθολογίου υλοποιώντας τις συμφωνίες για νέα μέτρα που έχει κάνει με την τρόικα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Βήματος οι μειώσεις θα είναι δραματικές και μπορεί να φτάσουν στο 30-40% προκειμένου να «πέσουν» στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.
Για να χρυσώσει το χάπι μάλιστα και να μειώσει τις αντιδράσεις επιχειρεί να εμφανίσει ότι από τις μειώσεις θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι απόφοιτοι ανώτατων ιδρυμάτων τάζοντας μάλιστα ότι θα  πάρουν και μπόνους.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούσε το μαύρο μέτωπο πριν τις ευρωεκλογές ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα και δεν υπάρχουν νέα μνημόνια τελειώνουν. Η αξιολόγηση σφαγείο, οι απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι μόνο ένα μέρος από το νέα μέτρα που έρχονται.
Μονόδρομος λοιπόν η ανατροπή αυτής της πολιτικής με μαζικούς ενωτικούς αγώνες πριν μας αποτελειώσουν όλους με τις αντεργατικές πολιτικές Κυβέρνησης και τρόικας.
Δείτε τι γράφει για το θέμα το in.gr
Μπροστά σε μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ώς το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με To
Βήμα της Κυριακής, η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Αναλυτικά, οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί είναι από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτσάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είναι:



·                           Να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
·                           Να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (780 ευρώ το μήνα), ώστε να πλησιάσει τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα (580 ευρώ/μήνα), για να μην υπάρχει το φαινόμενο των «εργαζομένων δύο ταχυτήτων» στην ελληνική οικονομία.
·                           Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο) θα είναι αισθητή, αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία.
·                           Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων των κατηγοριών υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 http://www.ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου