Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για την αξιολόγηση

Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για την αξιολόγηση 
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιηθεί 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Ιουλίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 11 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Στη συγκέντρωση θα μετέχουν οι διοικήσεις των σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια
Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επιβεβαιώνει την μορφή απεργίας – αποχής διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, από το καθήκον της αξιολόγησης.
Ενυπόγραφη άρνηση

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης. Η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική (πάνω από 40.000 υπογραφές).
Σε πολλά Νοσοκομεία οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ασυμπλήρωτα – απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία – αποχή από το καθήκον της αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους.

Παράλληλα στις 22 Ιουλίου, οργανώνονται περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ ενάντια της Αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου