Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Με μπλοκάκι Γιατροί, Νοσηλεύτριες και επιστημονικό προσωπικό στα Νοσοκομεία.



Με τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Νομοσχέδιο του Υπ Προστασίας του Πολίτη «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις» ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη με μπλοκάκι γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επιστημόνων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα Κέντρα Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ. Τα χρήματα για την πληρωμή αυτών των εργαζομένων θα βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.



Θα έλεγε ο καθένας ότι εδώ που έχομε φτάσει με τις μνημονιακές πολιτικές τίποτα πλέον δεν μπορεί να μας ξενίζει.

Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν σέβεται απολύτως τίποτα, ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε καν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θέλουν πλέον και μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας να φτιάξουν μια στρατιά «δούλων», που θα εργάζονται υπό συνθήκες γαλέρα για να παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους νεόπτωχους της κοινωνίας που θα προσέρχονται στο διαλυμένο ΕΣΥ.

Όμως η συγκεκριμένη τροπολογία έχει και ένα άλλο στόχο που αν δεν γνωρίζει κάποιος δεν μπορεί να τον αντιληφθεί. Μέχρι σήμερα τη μισθοδοσία του προσωπικού στα Νοσοκομεία την πληρώνει το κράτος και ουσιαστικά είναι η μοναδική δαπάνη που έχει αναλάβει για το Δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων που διαμορφώνονται από τις εισπράξεις που έχουν από τα ασφαλιστικά ταμεία και «προσπαθούν» να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες (φάρμακα, αναλωσιμα, διατροφή, συντήρηση κλπ) παρά το γεγονός ότι φέτος έχουν «κουτσουρευτεί» πάνω από 50%, αναλαμβάνουν ένα επιπλέον βάρος.

Είναι προφανές ότι έτσι αποτινάσει από πάνω του το κράτος μια ακόμα δαπάνη και συρρικνώνει ακόμα περισσότερο την πενιχρή συνεισφορά του στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τέλος στη συγκεκριμένη τροπολογία έχουν περιληφθεί μια σειρά διατάξεις ανάμεσα σε αυτές και η δυνατότητα ξεπουλήματος του Ερρίκος Ντυνάν.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη βουλή από τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές.


πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου