Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δραστική κατάργηση των θέσεων ευθύνης.



ΑΘΗΝΑ 16/3/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.111


ΠΡΟΣ     ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ
                κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


                Κύριε Υπουργέ,

                Με το Ν. 4052/11-3-2012 άρθρο 4 παράγραφος 4 καταργήθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 8 του Ν. 2889/2001 που διαρθρώνει τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες σε τομείς που ακολουθούν την διάθρωση των Ιατρικών Υπηρεσιών.
                Είναι σαφές ότι επιχειρείται η αποσύνδεση των τομέων από τους Ιατρικούς Τομείς επειδή αναλάβατε δεσμεύσεις δραστικής μείωσης των Διευθύνσεων – Υποδιευθύνσεων  – Τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

                Εξάλλου η πρόθεσή σας διαφαίνεται από την παράγραφο 13 του άρθρου 66 του Ν.3984/2011 που στα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία οι υπηρεσίες (Διοικητικές, Νοσηλευτικές, Τεχνικές, Ιατρικές) ενοποιούνται και με το άρθρο 2 του Ν. 4052/2012 με βάση το οποίο πάνω από 50 Νοσοκομεία καταργούνται ως Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και συγχωνεύονται σε Νοσοκομεία μεγαλύτερα σε οργανικές κλίνες με τα οποία διασυνδέθηκαν.
                Οι δεσμεύσεις που αναλάβατε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 είναι η δραστική κατάργηση των θέσεων ευθύνης. Με τις διατάξεις αυτές επιχειρείτε να ανοίξετε το δρόμο της δραστικής περικοπής των υποδιευθυντριών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
                ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ στο άρθρο 13 παράγραφος 2 επαναφέρεται σε ισχύ την διάρθρωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε τομείς χωρίς όμως να τους διασυνδέεται με τους Ιατρικούς Τομείς. Είναι επικοινωνιακή διάταξη και δεν διασφαλίζει το σύνολο των Υποδιευθύνσεων των Νοσηλευτικών  Υπηρεσιών.
                Αντιθέτως αναδεικνύει την κυβερνητική πρόθεση δραστικής περικοπής.
Εάν πράγματι πολιτική σας είναι η ομαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών οφείλετε να επαναφέρετε σε ισχύ την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Ν. 2889/2001 που διασυνδέει του τομείς των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών με τους Ιατρικούς. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατάργηση της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του Ν. 4052/2012.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                       ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου