Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πρόταση ΠΟΕΔΗΝ για μείωση των δανείων των υγειονομικών υπαλλήλων.


ΑΘΗΝΑ 16.3.2012
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 109

ΠΡΟΣ:   1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ
                     κο ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
                2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                     κο ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Κύριοι Υπουργοί,
                Οι Υγειονομικοί την τελευταία διετία με το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ υπέστησαν μειώσεις των αποδοχών τους κατά 40%.

                Δεν ελήφθη υπόψιν στις Κυβερνητικές άδικες οριζόντιες περικοπές το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας. Εργάζονται με προσωπικό κάτω του ορίου ασφαλείας οφείλονται δεκάδες repo στο κάθε υπάλληλο και απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που δεν γίνονται εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
                Οι αποδοχές μας ήταν οι χαμηλότερες έναντι όλων των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων αφού δεν λαμβάναμε πλην του Νοσοκομειακού Επιδόματος (300€) κανένα άλλο ειδικό επίδομα.
                Παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις ότι οι Υγειονομικοί δεν θα υποστούν μειώσεις στο ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ υποστήκαμε μεσοσταθμικές μειώσεις των αποδοχών κατά 300 – 400 ευρώ. Είναι αδύνατον υπό αυτές τις συνθήκες με δεδομένες τις μειώσεις μισθών, τα χαράτσια που συνεχώς επιβάλλονται να ανταποκριθούμε στις Δανειακές Συμβάσεις που υπογράψαμε με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πριν την οικονομική κρίση.
                Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ της ΧΩΡΑΣ με την ΤΡΟΙΚΑ και οι προγενέστερες χαρίζουν πάνω από 100 δις ευρώ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που θα προέλθουν από τις ΠΛΑΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ως ΧΡΕΟΣ. Όμως η κυβέρνηση κωφεύει στην κοινωνική έκρηξη που δημιουργείται εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης των Δανείων. Προσπαθείτε να μας ρίξετε «στάχτη στα μάτια» με την επιμήκυνση των Δανείων που μειώνουν τη δόση, αυξάνουν όμως το ποσό και το χρόνο αποπληρωμής.
                Προσπαθείτε να φορτώσετε ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ στα παιδιά των εργαζομένων. Οφείλετε άμεσα να κουρέψετε τα ΔΑΝΕΙΑ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ΕΠΙΤΟΚΙΑ) σε ποσοστό 40%, ποσοστό που μειώθηκε ο μισθός. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους στα ίδια έτη της αρχικής σύμβασης να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
                Στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίσαμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. Καλούμε τους Υγειονομικούς σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/3/2012 στις  11.30π.μ. στο Πεζόδρομο της Κοραή. θα ακολουθήσει πορεία στο Ταμεία Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 30 ) και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να διαδηλώσουμε για το άμεσο κούρεμα των Δανείων. 
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                       ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου