Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.


ΑΘΗΝΑ 29-3-2012
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 166


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Με την συμμετοχή πάνω από 3000 Υγειονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2012 η πεντάωρη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και η Συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλη.
Στην Απεργιακή Συγκέντρωση που στήριξε η ΑΔΕΔΥ με Στάση Εργασίας συμμετείχαν αντιπροσωπίες κλάδων εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα και Συνδικαλιστικοί Φορείς της Υγείας – Πρόνοιας.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.
Για άλλη μια φορά ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 που ξεθεμελιώνουν το Κοινωνικό Κράτος και εξαθλιώνουν Μισθολογικά τους Υγειονομικούς.
Επιχειρείται νέα μείωση των δαπανών μέσω της Κατάργησης Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων και μάλιστα σε περίοδο που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Μέσα από την Κατάργηση - Συγχώνευση των Μονάδων Υγείας – Πρόνοιας ο Υπουργός Υγείας κρύβει τις εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού και ταυτόχρονα παραδίδει στη «πυρά» των αξιολογήσεων των απολύσεων, των μετατάξεων το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται σε επικίνδυνες και δυσμενείς συνθήκες.
Το κόστος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης το ξεφορτώνεται το κράτος και το φορτώνει στις πλάτες των πολιτών.
Για άλλη μια φορά καλούνται την απόκλιση των οικονομικών μεγεθών του Μνημονίου να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες και όχι οι έχοντες και κατέχοντες. Οι Υγειονομικοί διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβές.
Διεκδικούν την διασφάλιση του Δημοσίου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας και Πρόνοιας. Τα κοινωνικά αγαθά είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα προσφέρει δωρεάν στους πολίτες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στο παραγόμενο πλούτο της χώρας και κατανέμεται όμως χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις 5/4/2012.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου