Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Υπουργείο ΕΠΥ προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση των εργαστηρίων;

Επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του εργαστηριακού τομέα των Νοσοκομείων με αφορμή ένα έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών του Υπ. Υγείας.
Σύμφωνα με το έγγραφο ζητείται από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των εργαστηριακών εξετάσεων το 2013 που πραγματοποίησαν οι φορείς που εποπτεύουν (άρα και τα Νοσοκομεία) προκειμένου η ΕΠΥ να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία γι’ αυτές τις εξετάσεις.

Μάλιστα η ΕΠΥ δεν μιλά για διαγωνισμό για αντιδραστήρια αλλά για εργαστηριακές εξετάσεις που παραπέμπει ευθέως σε ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα και ανοίγει το δρόμο για να βρεθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό στον «αέρα».

Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τις τελευταίες διαθεσιμότητες στην υγεία, αλλά και τις δηλώσεις του υφυπουργού για ιδιωτικοποίηση των βοηθητικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων είναι προφανές ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν αρνητικές εξελίξεις και τον εργαστηριακό τομέα.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο τομέας αυτός αποτελεί προνομιακό χώρο για «επενδύσεις» από το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο και όχι μόνο.
Είναι άμεση ανάγκη αυτή την ώρα το υγειονομικό κίνημα να εγκαταλείψει την τακτική των ήρεμων νερών και να κινηθεί συντονισμένα για να αποτρέψει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων και να διεκδικήσει μαζί με όλη την κοινωνία ένα καθολικό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους.
Δείτε το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας
http://www.ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου