Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για τη μετάβαση των oδηγών


Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για τη μετάβαση των oδηγών


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ, όπως δηλώνει, αναφορικά με την ομαλή μετάβαση των οδηγών των νοσοκομείων στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης «Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας υλοποιώντας ένα άρτιο σχέδιο της Διοίκησης του σχετικά με την ομαλή μετάβαση στον Οργανισμό των οδηγών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία, έχει θέσει όλες τις δομές του σε πλήρη ετοιμότητα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών κατά το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των νέων οδηγών.


Συγκεκριμένα, το Ε.Κ.Α.Β. εκτός από την βασική παροχή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας θα προβεί και στην κάλυψη των διακομιδών ασθενών, μονάδων αίματος και βιολογικού υλικού των Νοσοκομείων ενώ ΔΕΝ θα είναι υπεύθυνο για τις υπόλοιπες μεταφορές που πραγματοποιούνταν από τους οδηγούς των Νοσοκομείων. Οι συγκεκριμένες λοιπές μεταφορές, θα διευθετηθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες είτε με την προσωρινή ανάθεση τους σε υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων των ίδιων των νοσοκομείων, είτε σε οδηγούς των Περιφερειών και των Δήμων».

Παράλληλα, η Διοίκηση του Οργανισμού ήδη έχει προβεί στην εσωτερική μετακίνηση 43 ατόμων σε γεωγραφικά σημεία που υπάρχουν μόνο νοσοκομεία (Νησιά Αιγαίου & Ιονίου) έτσι ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των αντίστοιχων περιοχών.

Όπως διευκρινίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, «Αξιοσημείωτο είναι πως, στην παρούσα μεταβατική φάση (30 ημέρες) ένταξης των οδηγών των Νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β., σημαντικός είναι και ο ρόλος των οδηγών των Κέντρων Υγείας (οι οποίοι ΔΕΝ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα) στην πλήρη κάλυψη των διαφόρων Νοσοκομειακών αναγκών που προκύπτουν στις όμορες περιοχές των Κέντρων Υγείας».


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου