Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Οδηγίες Άδωνι για αξονικούς και κενές θέσεις στο ΕΣΥ

Οδηγίες Άδωνι για αξονικούς και κενές θέσεις στο ΕΣΥΓράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Την επαναλειτουργία όλων, αν είναι δυνατόν, των αξονικών τομογράφων και των λοιπών μηχανημάτων ζήτησε από τις διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης, που επιδιώκει να καλύψει και τα κενά σε γιατρούς, όπου υπάρχει ανάγκη…
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της Επιστημονικής Ημερίδας «Σύγχρονες Προκλήσεις για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ», που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία όλων των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων της επικράτειας, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως οι πρώτοι μήνες του 2014 είναι σε καλό δρόμο, παρά τις δυσκολίες που προφανώς υπάρχουν.

Απευθυνόμενος σε διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ, ο Υπ. Υγείας ζήτησε να κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να λειτουργούν οι αξονικοί τομογράφοι και τα υπόλοιπα μηχανήματα του νοσοκομείου.
«Και αυτά που είναι χαλασμένα να βρουν τον τρόπο να επισκευαστούν. Είναι πολλοί που μας χτυπάνε και έχουνε και δίκιο καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι δουλεύουμε για ιδιωτικά συμφέροντα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας ακόμη και αυτά που είναι παλιά και δεν μπορούν να επισκευαστούν θα πρέπει να αντικατασταθούν. «Και αυτά που είναι πολύ παλιά και δεν μπορούσαν ούτε να λειτουργήσουν, είτε να τα πετάξουμε και να γίνει η διαδικασία για να τα αντικαταστήσουμε ή αν είναι δυνατόν να τα ξαναφτιάξουμε», σημείωσε κάνοντας λόγο για εξαιρετικά μείζον ζήτημα.
Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε αποφασισμένος να δει και το θέμα των κενών σε προσωπικό, σε επικουρικούς και μόνιμους γιατρούς. Θα πρέπει να δούμε «ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας για να καλύψουμε [το κενό] για να ρολάρουν τα νοσοκομεία εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη», τόνισε, προσθέτοντας πως η κωδικοποίηση προχωράει και μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι το σύστημα σε σημείο που θα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο όσων συμβαίνουν, ενώ προχωράει και η λειτουργική διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων.


 http://www.virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου