Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Τα νοσοκομεία καταρρέουν, αυτοί οργανώνουν φιέστες

του Αποστόλη Κωνσταντή

Με δωρεές «ευεργετών» και ΣΔΙΤ [Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ] προσπαθούν να καλύψουν την εγκατάλειψη και τη διάλυση του ΕΣΥ από το κράτος.
Με νέα φιέστα στον Ευαγγελισμό την Παρασκευή 19/4/13, ο υπ. υγείας κ.Λυκουρέτζος, στα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Τεφρού, έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.


Αυτό αποτυπώνεται στην κυνική ομολογία του πως :
«..οι συνέργειες των χορηγών και του δημόσιου τομέα δείχνουν μια αισιόδοξη προοπτική για το ΕΣΥ».
Αλήθεια πως «θα βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης στους ασθενείς και θα καλυτερέψουν οι υποδομές , με την επιλογή των συνενώσεων» όπως δήλωσε ο υπ. Υγείας, όταν το ίδιο το κράτος:- μειώνει στο μισό τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία,

- -αφήνει απλήρωτους χιλιάδες υγειονομικούς και γιατρούς

- τα νοσοκομεία μένουν χωρίς επαρκή υλικά και εφόδια,

- χωρίς ασφαλή κάλυψη των εφημεριών,

- χωρίς επαρκή μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,

- επιβάλλοντας χαράτσια σε εισιτήρια, σε φάρμακα και σε νοσηλεία ακόμα και στους άνεργους και ανασφάλιστους;
Ποιους κοροϊδεύουν άραγε με τα παχιά τους λόγια, όταν:

- Με τις πρόσφατες απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ολιγόμηνες, αφήνουν κλειστά κρεβάτια στις μονάδες [ΜΕΘ/ΜΑΦ] που τα έχουν ανάγκη εκατοντάδες πολυτραυματίες συμπολίτες μας;

- ‘Όταν εκατοντάδες άρρωστοι αιμοκαθαρόμενοι οδηγηθήκαν βίαια στον ιδιωτικό τομέα, αφού έκλεισαν πρόσφατα το 3ο θεραπευτήριο ΙΚΑ και την αντίστοιχη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αποκούμπι για πάνω από 1400 νεφροπαθείς κάθε μήνα!

- Πως σκέπτονται να λειτουργήσουν τα νέα χειρουργεία και τις μονάδες που εγκαινιάζουν προεκλογικά, γνωρίζοντας ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες;

- Με το υπάρχον εξαντλημένο απλήρωτο προσωπικό που του οφείλουν περσινές άδειες και 15000 οφειλόμενα ρεπό;

- Με εργαζόμενους με μπλοκάκι ή μέσω ΜΚΟ;

- Με εθελοντές και εργολάβους ;
Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα:
Παλεύουμε για αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχή υγείας για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, με μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπείς μισθούς, με άριστες υποδομές, με χρήματα από το κράτος και όχι από το υστέρημα του λαού μας.
Αυτή η πολιτική ξέρουμε πως είναι αντίθετη με τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών μας, αλλά με τους ενωτικούς μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, θα επιμείνουμε να την κάνουμε πράξη γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη τους."

- Ο Κωσταντής Αποστόλης είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Νοσοκομείου Ευαγγελισμός


http://www.ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου