Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Εκδίωξη από τα Νοσοκομεία των Ιδιωτικών εταιρειών που τους ανατέθηκε το έργο παρακολούθησης του ωραρίου του προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 11-4-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 1486
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
Συνάδελφοι,
Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4025/2011 του Υπουργείου Υγείας στο άρθρο 24 «Εσωτερικός έλεγχος στις Μονάδες Υγείας» δίνει την δυνατότητα στις Διοικήσεις Νοσοκομείων να προχωρήσουν σε συμβάσεις με Ιδιωτικές Εταιρείες (έως τρία έτη) παροχής υπηρεσιών Διοικητικού, Διαχειριστικού, Λογιστικού Ελέγχου των Νοσοκομείων.
Με βάση τις προβλέψεις του ανωτέρω Νόμου Διοικήσεις Νοσοκομείων «προσέτρεξαν» να αναθέσουν τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των Νοσοκομείων σε Ιδιωτικές Εταιρείες, με αρμοδιότητες το σύνολο της Διοικητικής υποστήριξης.
Μάλιστα οι εν λόγω «αεριτζήδες» ιδιώτες Ελεγκτές παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της ΤΡΟΪΚΑ ασκώντας υπηρεσιακό έλεγχο στους υπαλλήλους. Προξενεί βέβαια κατάπληξη ο υπερβάλλον ζήλος μερίδας Διοικητών να χρυσοπληρώνουν Ιδιωτικές εταιρείες την ώρα που τα Νοσοκομεία τους στενάζουν οικονομικά αφού εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης, καθίσταται αδύνατη η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε αναστέλλουν χειρουργεία, δημιουργούνται συχνές ελλείψεις υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, προϊόντων διατροφής κ.α.
Στο έργο που ανατίθεται στις Ιδιωτικές Εταιρείες συμπεριλαμβάνεται εκτός των άλλων η τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στους Προϊστάμενους των Οργανικών Μονάδων. Επ' ουδενί στις Ιδιωτικές Εταιρείες.
Τη στιγμή που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, οι Διοικήσεις επιστρατεύουν «δραγάτες» για την τήρηση του ωραρίου. ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ.
Η Διοικητική υποστήριξη και οι υπηρεσίες των Νοσοκομείων που επίσης τμήματα εκχωρούνται στους ιδιώτες είναι αρμοδιότητα των Διοικήσεων, των στελεχών και των υπαλλήλων των Νοσοκομείων.
Γι' αυτό τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι εργαζόμενοι όσων Νοσοκομείων οι Διοικήσεις ανέθεσαν το ανωτέρω έργο θα πρέπει να πάρουν άμεσα Πρωτοβουλίες εκδίωξης των εταιρειών, καταγγέλλοντας τις Διοικήσεις.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων οφείλουν να παρακολουθούν με τη δέουσα προσοχή τις συνεδριάσεις και να ενημερώνουν τα Σωματεία για τις προθέσεις των Διοικήσεων να εκχωρήσουν βασικές λειτουργίες των Νοσοκομείων στον Ιδιωτικό Τομέα, έναντι αδρής αμοιβής.
Η Κυβέρνηση μεθοδεύει την κατασκευή «τεμπέληδων», «κοπανατζήδων» Υγειονομικών για να τεθούν στην πυρά των ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ – ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ οι Ιδιωτικές εταιρείες.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
Η Διοικητική υποστήριξη των Νοσοκομείων είναι αρμοδιότητα των υπηρετούντων στελεχών.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ       ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου