Ένταση, επεισόδια αλλά και δακρυγόνα στιγμάτισαν σήμερα τον τομέα της Υγείας καθώς συγκεντρωμένοι μονάδων ψυχικής υγείας αλλά και του ΟΚΑΝΑ, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να πετάξει ακόμη και δακρυγόνα.
 



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νωρίς το πρωί τίποτε δεν προμήνυε ότι έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους θα δημιουργούνταν προς στιγμήν ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών.
Παρότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των εργαζομένων στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, νοσηλευομένων και αστυνομικών.

Ο εκνευρισμός όμως ήταν έκδηλος από την αρχή καθώς η κυβέρνηση λόγω μνημονίου περικόπτει τα κονδύλια της ψυχικής υγείας και του ΟΚΑΝΑ με συνέπεια να μην επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία.
Κάποια στιγμή μερίδα συγκεντρωμένων άρχισε να χτυπά τα ρολά του κτιρίου οπότε και δημιουργήθηκε ένταση με τους παραβρισκόμενους αστυνομικούς οι οποίοι και δε δίστασαν να εκσφενδονίσουν ακόμη και δακρυγόνα.

Αρκετοί μάλιστα από τους συγκεντρωμένους αισθάνθηκαν δυσφορία εξαιτίας των χημικών που έριξαν οι αστυνομικοί.
Όλη η ένταση δημιουργήθηκε πάντως επειδή οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των μονάδων ψυχικής υγείας απογοητεύτηκαν όταν για άλλη μια φορά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέφυγε να τους συναντήσει για να τους δώσει πειστικές απαντήσεις.