Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Κινεζική απόβαση και στην Υγεία! Τι θέλουν οι Κινέζοι τα ελληνικά φάρμακα;

Άνοιγμα και στην Κίνα φαίνεται ότι θα κάνουν οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει νέα συμφωνία για τη διάθεση ελληνικών σκευασμάτων. Τι προκύπτει από τις συναντήσεις Σαμαρά στην ΚίναΤης Δήμητρας Ευθυμιάδου


Ελληνικά φάρμακα φαίνεται ότι θα λαμβάνουν σε λίγο και οι Κινέζοι καθώς όλα δείχνουν ότι θα προωθηθεί μνημόνιο συνεργασίας και στον τομέα της Υγείας.
Το πρωθυπουργό στο ταξίδι του συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Δημήτρης Δέμος που στοχεύει στο να επιτευχθεί αυτό το μνημόνιο.
Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των φαρμάκων που θα εξάγονται στην Κίνα.


Με βάση πάντως τις έως τώρα επαφές με την Κινεζική πλευρά φαίνεται ότι οι συνομιλίες βαίνουν προς καλή κατεύθυνση. Το μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών θα επιφέρει επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των ελληνικών φαρμάκων για την ένταξή τους στην κινεζική αγορά αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ευρωπαϊκών διαδικασιών και ποιοτικών προτύπων.


Ήδη πάντως πολλές ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κίνα και οι νέες συμφωνίες θα επιφέρουν την αναβάθμισή των εργοστασίων τους. Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι επιδιώκουν να δημιουργηθούν 200-300 θέσεις εργασίας επιστημονικής κατάρτισης στην Ελλάδα, αλλά και 400-600 θέσεις απασχόλησης για επιστήμονες που απασχολούνται στην παραγωγή.


Αν Ελλάδα και Κίνα συμφωνήσουν τότε οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα υπολογίζεται πως θα αυξηθούν κατά €200-€300 εκατ. ετησίως σε περίοδο τριετίας, δημιουργώντας επιπλέον 1.600-2.400 θέσεις εργασίας στην παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας. IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου