Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συνελήφθη γνωστός γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.


Τελικώς εν μέσω κρίσης ούτε άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά δεν αποφεύγουν να ζητήσουν φακελάκι.


fakelakiΣτα χέρια της αστυνομίας έπεσε 67χρονος χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος μεγάλου Δημόσιου Νοσοκομείου της Αθήνας καθώς δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ζήτησε φακελάκι από ιδιώτη ασθενή τον οποίο είχε υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση. Ο 67χρονος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για παθητική δωροδοκία αφού είχε ζητήσει χρήματα από ασθενή. Σε βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.



Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 67χρονος χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος, απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, από 44χρονο ημεδαπό ασθενή, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη από τον ίδιο, λίγες ημέρες νωρίτερα στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Ο γιατρός συνελήφθη στο γραφείο του μετά από σχετική συνεννόηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο γιατρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για προβεβλημένο γιατρό καθώς στο παρελθόν είχε πολιτευθεί με μεγάλο κόμμα ενώ δραστηριοποιείται σε διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ωστόσο ούτε αυτή η προβολή τον έκανε να διστάσει να ζητήσει 2000 ευρώ από ασθενή, χρηματικό ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό σε εποχές κρίσης. Υψηλό ακόμη και για τους επίορκους γιατρούς που δεν έχουν πρόβλημα να πατήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και να ζητήσουν φακελάκι.

Πηγή: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου