Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με μπλοκάκια





ΑΘΗΝΑ 19/7/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 411


ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

             2. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 4ΗΣ ΥΠΕ



ΚΟΙΝ.: 1. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

              2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Κύριε Υπουργέ,


Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επανεξέταση των Εφαρμοστικών Νόμων που απορρέουν από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αρχίσατε την πιστή εφαρμογή τους. Ξεκινήσατε με τις μετακινήσεις 30 υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συνεχίζεται με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου (άρθρο 41 Ν. 4058/2012). Είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Επιλέξατε μετά τους εργολάβους και το έκτακτο προσωπικό στις υπηρεσίες

στήριξης των Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων να αναθέσετε σε ιδιώτες τον πυρήνα των υπηρεσιών που είναι η Νοσηλευτική, η Ιατρική και τα Επαγγέλματα Υγείας.

Προφανώς προσπαθείτε να επιτύχετε τη μείωση των υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων υποκαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με προσωπικό ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Προκαλεί το Δημόσιο αίσθημα η εφαρμογή Νόμου που ορίζει την κάλυψη της δαπάνης από ίδια έσοδα, τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν οικονομικά αφού δε χρηματοδοτούνται αντιμετωπίζοντας τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της απόφασης του Γ.Ν. Διδυμοτείχου που ανοίγει την κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.





ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ





      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου