Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ειδικευόμενους τα νοσοκομεία! Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα

Είδαν και απόειδαν οι ειδικευόμενοι γιατροί ότι τα προβλήματά τους δεν πρόκειται να λυθούν άμεσα μετά τις αλλαγές μνημονίου και τρόικας και αποφάσισαν πανελλαδικά να βάλουν…πάγο στο ΕΣΥ την επόμενη Παρασκευή. Τι σχεδιάζουν

Επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου προκειμένου να προβάλουν τα σοβαρά προβλήματά τους.
Ειδικότερα μετά από κοινή απόφαση του Κινήματος Νέων Ιατρών και της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκηρύσσεται για τις 30 Νοεμβρίου 2012, επίσχεση εργασίας για όλους τους ειδικευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Την ημέρα αυτή θα γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων σε όλα τα νοσοκομεία το πρωί και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας στις 2μμ το μεσημέρι.
Η απουσία των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και βασικές ανάγκες ενώ σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν σε πέρας και όλο το φόρτο εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί εκτός των άλλων έχουν υποστεί τεράστιο κούρεμα στις αποδοχές τους ενώ και οι εφημερίες τους παραμένουν απλήρωτες για μήνες.
Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας (οσονούπω και των Νοσοκομείων) καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση.

http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου