Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                
                                                                      Λιβαδειά 20/12/2014
                                                            Αριθ. Πρωτ. :145/22-12-2014  



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς μεγάλη έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, στις 18-12-2014 κοινοποιήθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 620/18-12-2014 έγγραφο του κ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών, με το οποίο απαγορεύει σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Νοσοκομείου να εκφράζει μεμονωμένα τις απόψεις του, για θέματα που αφορούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς υπενθυμίζει στον κ. Διοικητή ότι αποτελεί συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους (άρθρ. 14 παρ. 1 Συντ.) και ότι η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύεται, επίσης, από το Σύνταγμα (άρθρ. 14 παρ. 2 Συντ.).

Πρακτικές τέτοιου τύπου προσβάλλουν κατάφωρα όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λιβαδειάς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινώς ακούραστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους έχει ανάγκη, και μάχονται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κανένας, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα σε ένα δημοκρατικό κράτος, όπως είναι η χώρα μας, να απαγορεύει στους εργαζομένους του Νοσοκομείου να ασκούν ελεύθερα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να μάχονται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του, καλεί τον κ. Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα το πιο πάνω έγγραφο και να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους ενέργειες, που θυμίζουν μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.



 Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου