Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣΘΕΜΑ:  ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  
Σεβαστέ συμπολίτη, οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε για την συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου μας.
Με την μειωμένη χρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου καθώς και την αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων  δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

Είναι αδύνατον πλέον να εργαζόμαστε χωρίς αντίκρισμα.
Μέχρι και σήμερα το συνεχώς μειούμενο προσωπικό καταβάλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας ( μια νοσηλεύτρια για  40 ασθενείς στις κλινικές ή δυο νοσηλεύτριες για τα επείγοντα περιστατικά και το παιδιατρικό κ.ο.κ )
Από τον Ιανουάριο του 2015 εργαζόμαστε απογεύματα , νύχτες και Κυριακές – Αργίες και δεν έχουμε πληρωθεί.
Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε εξειδικευμένα και μοναδικά για τον νομό τμήματα όπως η μαιευτική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.τ.λ.  Συγκεκριμένα για την μηνιαία και 24ωρη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής έχουν απομείνει 4 μαίες και 3 γυναικολόγοι ενώ στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 55 νεφροπαθείς έχουν απομείνει 2 νεφρολόγοι.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις «αυθόρμητες» μετακινήσεις και αποσπάσεις του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διοικητικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μας.
Απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση του προϋπολογισμού για την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.
Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να μην κλείσουν τμήματα. ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου