Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Έρχονται 102 προσλήψεις γιατρών, αλλά το νοσοκομείο Θήβας εφημερεύει χωρίς χειρουργό


Για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και γενικότερα όλου του συστήματος υγείας έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές και είναι γνωστό τοις πάσι. Έρχονται 102 προσλήψεις γιατρών, αλλά το νοσοκομείο Θήβας εφημερεύει χωρίς χειρουργόΗ κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική και οριακή θα λέγαμε, αφού οι γιατροί πάντα δεν περισσεύουν, ενώ ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες συνεπεία του τουριστικού ρεύματος, οι ανάγκες στα νησιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Το καλό νέο από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον διορισμό 51 γενικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας- ΠΕ.ΔΥ.
σε όλη τη χώρα, ενώ έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στο διορισμό 10 γενικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας της 2ης, και της 7ης Υ.ΠΕ. όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για γιατρούς που θα τοποθετηθούν σε Κέντρα Υγείας στην Κρήτη, Σύρο, Κω Κάρπαθο, εκεί δηλαδή που υπάρχουν σημαντικές ανάγκες το καλοκαίρι. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ για το διορισμό των υπολοίπων 41 γενικών γιατρών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια.
Το αρνητικό νέο από την άλλη πλευρά ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν πάντα νοσοκομεία στην επικράτεια, τα οποία εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες. Ένα από αυτά, είναι το νοσοκομείο Θήβας, το οποίο θα εφημερεύσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς χειρουργό και με ελάχιστους γιατρούς!
Όπως καταγγέλλει ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών, στο νοσοκομείο και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «εφημέρευαν ΜΟΝΟ τέσσερις Ιατροί (Παθολόγος, Γ. Ιατρός, Καρδιολόγος ,Ειδικευόμενος Παθολογίας) χωρίς να υπάρχει Χειρουργός, ο οποίος αποτελεί βασική ειδικότητα για την λειτουργία της εφημερίας του Νοσοκομείου».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κάνει λόγο για «εγκατάλειψη» και «τριτοκοσμική εικόνα» και προχωρά στην σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο και «να καλέσει όλους τους πολίτες της Θήβας αλλά και τους φορείς και παράγοντες της πόλης μας σε επαγρύπνηση ώστε με δυναμικές παρεμβάσεις να αποτρέψουμε την επερχόμενη υποβάθμιση».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι λυπηρό ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου μας, οι συνθήκες μάλλον επιδεινώνονται παρά βελτιώνονται, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτειακών παραγόντων αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου