Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Συμμετοχή στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ

ΑΘΗΝΑ 12/08/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 662
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή παραμονές Δεκαπενταύγουστου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα τα έλεγαν πριν τις εκλογές) το 3ο Μνημόνιο. Επιβεβαίωσαν την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στην ΤΡΟΪΚΑ επ' αόριστον.

Από την κατάργηση των Μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζονται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν.

  • Καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα.
  • Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών.
Είμαστε και θα μείνουμε όρθιοι. Δεν θα μας τσακίσουν.
Συνεχίζουμε τους αγώνες για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών.
Καλούμε τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους μαζί με τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13 Αυγούστου 8:00μ.μ. στο Σύνταγμα.
Με αγώνες θα καταργήσουμε αριστερά και δεξιά μνημόνια.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου