Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαφανίστηκε το πόρισμα για τις παράτυπες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ



Συναγερμός έχει σημάνει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ για τις παράτυπες συμβάσεις ανάμεσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ΜΜΕ για την επίμαχη περίοδο 2011-13, έκανε «φτερά».

Σύμφωνα με το «Βήμα», το πόρισμα της έρευνας – στο επίκεντρο της οποίας είχαν μπει οι εταιρίες Agenda Διαφημιστική και Mindwork Business Solutions -στάθηκε αδύνατο να εντοπιστεί ακόμη και στα αρχεία των ελεγκτών. Αναφέρεται, ακόμη, ότι στην εξαφάνιση του πορίσματος ενδέχεται να υπάρχει ανάμειξη ανωτάτων παραγόντων.

Στο μεταξύ, οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή νέα «έφοδο», αυτή τη φορά στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως έγινε γνωστό, κατασχέθηκαν έγγραφα, σκληροί δίσκοι, αλλά και αλληλογραφία, η οποία δεν αφορά μόνο την ανάθεση έργου στις προαναφερόμενες εταιρίες, αλλά και άλλες υποθέσεις.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν βασίστηκαν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, με βάση την οποία οι εμπλεκόμενες εταιρίες υπέγραψαν σύμβαση για καμπάνια η οποία αφενός ήταν άσχετη με τους σκοπούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφετέρου αφορούσε κοινωνικό μήνυμα για προβολή που θα έπρεπε να μεταδοθεί δωρεάν. Κατά τους Εισαγγελείς, επίσης, η Mindwork δεν έπρεπε καν να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, διότι οι υπεύθυνοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο ετών για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου