Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Με έξτρα μόρια θα πριμοδοτηθούν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Τι αποφάσισε το υπ. υγείας!


Γράφει: Μαρία Γλένη 
Με επιπλέον μόρια θα πριμοδοτηθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται να υπογράψει σχετική απόφαση έως τέλος της εβδομάδας, με την οποία θα δίνονται επιπλέον μόρια στους «εργολαβικούς» εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας.

Απαραίτητη προυπόθεση αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr είναι οι ίδιοι να επιθυμούν να συνάψουν ατομική σύμβαση εργασίας στο ΕΣΥ. Όπως επισημαίνουν στο HealthReport.gr οι ίδιες έγκυρες πηγές , η υπουργική απόφαση θα δίνει περισσότερα μόρια στους «εργολαβικούς» εργαζόμενους έναντι των άλλων ώστε να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα. Παράλληλα θα συνυπολογίζονται η οικογενειακή κατάσταση του κάθε ένα εργαζόμενου αλλά και τα χρόνια προϋπηρεσίας του στο ΕΣΥ

Πάντως η πολιτική αυτή απόφαση ελήφθη για δύο λόγους υπογραμμίζουν στο HealthReport.gr οι ίδιες πηγές:

Η πολιτική ηγεσία προτίθεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο αυτό, θέτοντας συγκεκριμένα κριτήρια αλλά και μόρια, που θα εξασφαλίζουν ευκολότερη πρόσβαση στην εργασία των «εργολαβικών» εργαζόμενων. Και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται στα νοσοκομεία μέσω εταιριών (εργολάβων) σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης κλπ έχουν την εμπειρία και επομένως δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής ενώ αποφεύγεται ο κίνδυνος να γίνει κάποιο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι το ισχύον πλαίσιο επιτρέπει τη σύναψη ατομικών συμβάσεων χωρίς περιορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου