Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κατέβαλαν τα 25 ευρώ στο ΚΑΤ χωρίς να νοσηλευθούν!


Κατέβαλαν τα 25 ευρώ στο ΚΑΤ χωρίς να νοσηλευθούν!


Άρχισαν τα όργανα και τα παρατράγουδα με το 25ευρο. Σύμφωνα με καταγγελίες, ασθενείς που πήγαν την Παρασκευή στο ΚΑΤ για μία επέμβαση διάρκειας 15 λεπτών, κατέβαλαν το αντίτιμο των 25 ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε νοσηλεία στο νοσοκομείο και εξήλθαν αμέσως μετά τη διαδικασία της μικροεπέμβασης.


Στις διαμαρτυρίες των ασθενών, οι υπάλληλοι δήλωναν ότι σύμφωνα με την απόφαση απαιτείται η καταβολή του εισιτήριου των 25 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε το ίδιο πρωί σε τηλεοπτικές  και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ότι το 25ευρο καταβάλλεται εφόσον κάποιος νοσηλευθεί  σε νοσοκομείο, έστω και για μία ημέρα.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΚΑΤ Ευάγγελος Βουμβουλάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ καταβάλλεται και για μικρής διάρκειας νοσηλείας , χωρίς να διευκρινίζεται εάν στη μικρής διάρκειας νοσηλείας συμπεριλαμβάνεται και η διανυκτέρευση στο νοσοκομεί0ο ή όχι.

Ο διοικητής του ΚΑΤ σημείωσε μάλιστα, πως όταν το υπουργείο Υγείας διευκρινίσει το θέμα, τότε το νοσοκομείο θα δώσει πίσω τα χρήματα στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου