Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το 1 ευρώ ανά συνταγή- υπεγράφη η εγκύκλιος

Από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το 1 ευρώ ανά συνταγή- υπεγράφη η εγκύκλιος
Από τις 8 Ιανουαρίου θα τεθεί το μέτρο για την χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή, μετά την σχετική εγκύκλιο ( δείτε ΕΔΩ) που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη
ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως διευκρίνισε μάλιστα μιλώντας στο SKAI LIVE,  «Πρόκειται για χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, και όχι ανά φάρμακο».


Απαντώντας στην συνέχεια στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός παρομοίασε τον εαυτό του με τον υπουργό Οικονομικών.
«Αισθάνομαι λίγο Στουρνάρας... Το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ· και εγώ το ψήφισα. Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους» είπε. 

«Κάπου τελειώνει και το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούμε να το δίνουμε και για το ρεύμα και για τους απόρους και για τα πάντα, δεν είναι άπειρο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι από το εισιτήριο «έχουμε εξαιρέσει κάποιους ανθρώπους όπως τους χρονίως πάσχοντες τους απόρους, τα ΑΜΕΑ με 80% αναπηρίας, τους στρατιωτικούς, τους φυλακισμένους κλπ.»

«Όσοι άνεργοι έχουν περιουσία πληρώνουν το 25ευρο και πηγαίνει στη φορολογική τους δήλωση» εξήγησε.

Όσον αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/306202/apo-tis-8-ianouariou-tha-ischusei-to-1-euro-ana-suntagi-upegrafi-i-egkukl/#ixzz2pH4hr5Ki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου