Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Στην «εντατική» το νοσοκομείο Λιβαδειάς

Στην «εντατική» το νοσοκομείο ΛιβαδειάςΣτην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος για στελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, και δημόσια δωρεάν υγεία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λεβαδέων που συνεδρίασε με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και των φορέων της περιοχής, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.


Την συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου είχε ζητήσει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζορμπάς ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενότητας στην διεκδίκηση ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «το νοσοκομείο είναι ότι έχει απομείνει στη Λιβαδειά».
Ακολούθως μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ειδικότητες οφθαλμίατρου, καρδιολόγου, δερματολόγου, νευρολόγου και πνευμονολόγου ενώ πρόσθεσε και το μείζον πρόβλημα την μείωση των πιστώσεων.
Όπως είπε το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει κάνοντας αναφορά και στους αντιρρησίες συνείδησης που επανδρώνουν προσωρινά κάποιες θέσεις.
nos4
Ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Υγεία έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα σε μια εποχή μάλιστα που τέτοιοι θεσμοί πρέπει να θωρακίζονται. «Δυστυχώς όμως γινόμαστε θεατές επικοινωνιακών παιχνιδιών όπως το ζήτημα με τα 25 ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Παπαγγελής και τόνισε ότι «όλοι μαζί πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση».
nos4
Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Γκιζίμης έκανε αναφορά στις ελλείψεις και την ανάγκη άμεσης κάλυψης τονίζοντας ωστόσο ότι αν αποδοθούν στο νοσοκομείο οι οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία το νοσοκομείο είναι αυτάρκες με θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα.
Επίσης έκανε λόγο για πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του νοσοκομείου Λιβαδειάς από συμβολή στη λειτουργία του νοσοκομείου της Θήβα ενώ υπογράμμισε νέες ανάγκες που προκύπτουν αφού απαιτείτε ανανέωση των ιατρικών μηχανημάτων και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
nos3
Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Ρουσσόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
«Δεσμεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο μέτρο πάντα των εποχών και των αναλογιών να κάνω κάθε δυνατό αγώνα προκειμένου να λειτουργήσει, να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη για τους πολίτες της Λιβαδειάς και όχι μόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Η αντίληψη που έχει αποκομίσει τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του είναι ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο που σε ότι αφορά το προσωπικό «δουλεύει κάτω υπό συνθήκες οριακές, αλλά είναι ένα νοσοκομείο που δουλεύει με πολύ φιλότιμο, ένα νοσοκομείο που θεωρώ ότι η πόλη της Λιβαδειάς πρέπει να νιώθει ασφάλεια».
Και συνέχισε: «δεν φτάνει όμως ένα φιλότιμο, πρέπει να γίνουν κινήσεις, για την περίθαλψη στο Νομό Βοιωτίας, για ισομερή λειτουργία, διότι οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες και δεν θα πρέπει να έχουμε την πολυτέλεια και το ένα νοσοκομείο και το άλλο να είναι πλήρως καλυμμένα από προσωπικό. Θα πρέπει να δούμε τι κινήσεις θα γίνουν σε αυτά τα πλαίσια  καταρχήν ώστε να λειτουργούν και τα δυο νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και όλο το σύστημα στην υγεία να λειτουργεί ασφαλώς και μετά είναι οι άλλοι στόχοι τους οποίους δεν θα ήθελα να απεμπολήσουμε, όπως είναι η κάλυψη πολλών ειδικοτήτων».
nos5
Στα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου αναφέρθηκαν επίσης ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιάννης Σοφιανός που τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος των συνδεόμενων νοσοκομείων και τα δυο νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας να εφημερεύουν συνεπίκουρα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βοιωτίας Γιώργος Ζελελίδης ο οποίος κατήγγειλε την συγκυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί τονίζοντας οτι οδηγεί την υγεία σε εμπορευματοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους δεν έχουν χρήματα και ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Σταμέλος που υπογράμμισε ότι ο προβληματισμός όλων θα πρέπει να είναι το ποια είναι η προοπτική του Νοσοκομείου και πως θα αναπτυχθεί ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το προσωπικό είναι εξαιρετικό, αλλά θέλει βοήθεια και ζήτησε στελέχωση ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί με ασφάλεια.
Τις απόψεις τους κατέθεσαν επίσης γιατροί του νοσοκομείου, εκπροσώπων των κομμάτων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη γίνει αρκετές παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία τόσο του νοσοκομείου Λιβαδειάς όσο και του νοσοκομείου της Θήβας χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζονται αδιάλλακτοι.
«Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να αγωνιστούμε, εγώ είμαι πάντα δίπλα σας όπως και το Εργατικό Κέντρο», σημείωσε ο κ. Σταθάς.
Ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αφού την ίδια ώρα ήταν εισηγητής στη Βουλή με επιστολή του πρός το Δ.Σ. δήλωσε ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου.
nos2
«Χάρη στην προσωπική δουλειά των γιατρών και των νοσοκομείων και γενικότερα του προσωπικού που καταβάλει μεγάλη προσπάθεια το νοσοκομείο φαίνεται ότι λειτουργεί σωστά», σημείωσε από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ψυχογιός και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις προσωπικού, υπάρχουν κενά στον οργανισμό του νοσοκομείου που πρέπει να καλυφθούν. Οι πολίτες της Λιβαδειάς δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, πρέπει να έχουμε αξιοπρεπή περίθαλψη. Οι πολίτες της περιοχής, όλοι μας πρέπει άμεσα να στηρίξουμε το νοσοκομείο, είναι κάτι που μας αφορά όλους».
Η επικεφαλής της «Δυναμικής Συνεργασίας» Γιώτα Πούλου δήλωσε σχετικά: «Στα πλαίσια του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης η κοινωνία δεν αντέχει πια, τα αδιαπραγμάτευτα υλικά η υγεία και η παιδεία δυστυχώς έχουν καταβαραθρωθεί, κάθε μέρα η κοινωνία κάτι χάνει. Το νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί, αυτή ήταν η εικόνα που αποκομίσαμε με την ενημέρωση που έγινε Η μονή απάντηση που μπορεί να υπάρξει για αυτήν την υποβάθμιση είναι η κινητοποίηση όλων. Δεν θα  επιτρέψουμε αυτήν την  υποβάθμιση του νοσοκομείου πρέπει άμεσα να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες διότι σε διαφορετική περίπτωση μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. Πρέπει να αγωνιστούμε και η αυτοδιοίκηση ως εκφραστής της τοπικής κοινωνίας πρέπει να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα».
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο επικεφαλής Νώντας Κοτσικώνας αφού τόνισε ότι η εμπορευματοποίηση της υγείας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο πρόσθεσε: « Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ήταν και είναι τεράστιες. Αυτό που προειδοποιήσαμε πριν 3 χρόνια ήταν οτι θα προσπαθήσει η κυβέρνηση την βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση να την πληρώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, η λαϊκή οικογένεια και από αυτήν την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο θα βγει αλώβητο αλλά και κερδισμένο».
Και κατέληξε: «Ουσιαστικά, υποβαθμίζουν εντελώς τα δημόσια νοσοκομεία και αυτό της Λιβαδειάς, π[προκειμένου να επωφεληθούν οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τα νοσοκομεία της Αθήνας, χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου ο φτωχός λαός, ο άνεργος, ο εργαζόμενος των 500 και 600 ευρώ που δεν έχει την δυνατότητα της ιατρικής περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου