Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η μεγάλη κοροϊδία: Θα δίνουμε 5 ευρώ για συνταγογράφηση και επισκέψεις σε 3 γιατρούς

Η μεγάλη κοροϊδία: Θα δίνουμε 5 ευρώ για συνταγογράφηση και επισκέψεις σε 3 γιατρούς
Το «ευτελές» όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός των χαρατσιών Άδωνις Γεωργιάδης ποσό των 5 ευρώ, θα το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ακόμα και για μία απλή συνταγογράφηση.

Μάλιστα, με το εισιτήριο των 5 ευρώ θα έχουν την ...πολυτέλεια να δουν μέχρι και 3 γιατρούς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ την ίδια όμως μέρα και στο ίδιο πολυιατρείο. Γιατί αν βέβαια δεν βρουν την ειδικότητα που χρειάζονται και επισκεφθούν ένα άλλο πολυιατρείο θα δώσουν και πάλι το «ευτελές» ποσό των 5 ευρώ.


Στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν και οι επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ήταν δωρεάν.

Με απλά μαθηματικά το ΠΕΔΥ θα εισπράτει το λιγότερο 325.000 ευρώ την ημέρα, με δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση τα ραντεβού στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ ήταν περίπου 65.000.

Η απόφαση του υπουργού Υγείας να επεκτείνει το εισιτήριο των 5 ευρώ των δημόσιων νοσοκομείων και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, με το σκεπτικό ότι το ΠΕΔΥ θα ανήκει στο ΕΣΥ, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις.

Ήδη, το ΠΑΣΟΚ ζητά συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως είχε γίνει και με το περιβόητο 25ευρο, το οποίο τελικά αποσύρθηκε από τα σχέδια του υπουργού Υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε φρικιαστικό επεισόδιο στο σηριαλ της διάλυσης της υγείας την επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ και το ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του λέγοντας ότι «θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να ανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι”.

Σφοδρή και η αντίδραση του ΙΣΑ που μίλησε για ανθρωποκτόνες πολιτικές αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να δώσει τέλος στις πολιτικές ευτελισμού και ανεντιμότητας.

Αντίθετος όμως και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ που τόνισε την ανάγκη να επανεξεταστεί το θέμα εκφράζοντας την αποψη ότι σε τέτοιους καιρούς δεν είναι δυνατόν να προστίθενται και άλλα βάρη στους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου