Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αναδίπλωση Άδωνι για το 5ευρο μετά την κατακραυγή

Αναδίπλωση Άδωνι για το 5ευρο μετά την κατακραυγή
Σε αναδίπλωση οδηγείται ο υπουργός Υγείας κ. ΄Αδωνις Γεωργιάδης όπως όλα δείχνουν μετά την κατακραυγή από κόμματα και υγειονομικούς φορείς για το 5 ευρο.

Εξετάζουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, τονίζεται σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας, ότι για την απλή συνταγογράφηση το σύστημα θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις, ενώ για τους όρους και τις προϋποθέσεις συλλειτουργίας των δύο συστημάτων δηλαδή πρώην Πολυιατρεία ΙΚΑ και ΕΣΥ υπάρχει μεταβατική περίοδος μέχρι τέλος του 2014.


Η ανακοίνωση αναλυτικά του υπουργού Υγείας το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας έχει ως εξής: «Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του ΕΣΥ –δηλαδή στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων- ισχύει από το 2011 εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ. Με βάση το νέο νόμο που ψηφίσαμε για το Π.ΕΔ.Υ., τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ. Θυμίζω όμως ότι στο νόμο έχουμε προβλέψει μεταβατική περίοδο ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, για τους όρους και τις προϋποθέσεις συλλειτουργίας των δύο συστημάτων. Στο διάστημα αυτό θα εξετάσουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Σε κάθε περίπτωση το νέο σύστημα, όσον αφορά στην απλή συνταγογράφηση, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου