Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αναλγησία: άφησαν χωρίς εμβόλιο παιδί ανασφάλιστων γονέων


Αναλγησία: άφησαν χωρίς εμβόλιο παιδί ανασφάλιστων γονέων


Συνεχίζεται ο γολγοθάς των πολιτών και κυρίως των ανασφάλιστων και ανέργων στα θέματα υγείας και περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μία νέα περίπτωση που έρχεται από την επαρχία, η οποία αφορά στον εμβολιασμό ενός μικρού παιδιού, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και την τραγωδία που βιώνει το ελληνικό κράτος, πρόνοιας και δικαίου. Συγκεκριμένα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο
Παίδων, πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι επιτροπές αγώνα (Κάστρου, Αγ. Αλεξιώτισσας, Λάγγουρα, Γηροκομείου) και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, για το ζήτημα των εμβολιασμών μικρών παιδιών ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων γονέων, με αφορμή την καταγγελία τους ότι οι υπηρεσίες δεν εμβολίασαν μικρό παιδί, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patras times, ο Διοικητής του Κραμανδάνειου δεν διέψευσε τα παραπάνω, αλλά επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια στη Υπηρεσία Υγιεινής οπότε, ενώ το Νοσοκομείο είναι κέντρο εμβολιασμού δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν εμβόλια. Οι επιτροπές και ο γονέας του παιδιού προειδοποιούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις, καθώς δεν συμφώνησαν με την πρόταση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, να αγοράσει ο ίδιος προσωπικά το εμβόλιο του παιδιού και απαίτησαν συνολική λύση του ζητήματος.

Τελευταίες πληροφορίες πάντως από το περιβάλλον της υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζέττας Μακρή, αναφέρουν, ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, το ζήτημα με τον εμβολιασμό του παιδού τακτοποιήθηκε.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου