Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πάνω από 17.000 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ!

Πάνω από  17.000 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ! 
Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποχωρήσει από τα δημόσια νοσοκομεία περισσότεροι από 17.000 υπάλληλοι, ενώ οι δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 50%.
Την ίδια στιγμή, στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ, τον Ευαγγελισμό, διπλασιάζονται οι χειρουργικές αίθουσες, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη αύξηση του αριθμού των χειρουργών. Μάλιστα, στο προσωπικό οφείλονται άδειες και ρεπό!
"Με το ίδιο προσωπικό, θέλουν να αυξήσουν ή και να διπλασιάσουν την εργασία, θέτοντας σε λειτουργία και τα απογευματινά χειρουργεία και την αμοιβή με μπλοκάκι", σημειώνει ο εκπρόσωπος της πενταμελούς επιτροπής των γιατρών του νοσοκομείου κ. Ηλίας Σιώρας (φωτό).

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν εμφανίζεται συνεπής στις δεσμεύσεις της για κάλυψη των κενών.
Από το 2009 μέχρι σήμερα το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 17.000 άτομα.
Το ίδιο διάστημα, οι λειτουργικές δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχουν σημειώσει μείωση της τάξης του 50% και οι φαρμακευτικές δαπάνες κατά 45% και πλέον.
Όλα αυτά έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία τους, σημειώνει ο κ. Σιώρας, προσθέτοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας, ενώ δεν είναι εφικτή η καθημερινή αλλαγή του ιματισμού (σεντόνια, μαξιλαροθήκες). Ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη και στον ρουχισμό του ιατρικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου